Dream of the sky

Kapadokya tatilimizin ikinci gününde sabahın erken saatine kurduk alarmı, erkenden kalkmanız lazım balona binecekseniz eğer. Buraya gelip de balona binmeden olmazdı, bizim de buraya gelişimizin asıl amacı buydu. Tan daha yeni ağarmaya başlarken tuttuk yolunu royal balon‘un. En iyi ve güvenilir balon şirketlerinden biridir ayrıca.  Önce güzel bir kahvaltı ziyafeti ardından sonra balonların havalanacağı yere vardık. Heyecan bir taraftan bir taraftan korku derken bindik balona, herşey ilk adımı atana kadar sonrası keyif…
Yavaş yavaş havalandık. Daha yukarı, daha da yukarı çıktık. Kapadokya’yı ve Peri Bacalarını bu kez yukardan seyre daldık ve yine büyülendik. Balon seyahatimiz bittiğinde her birimize birer madalya ve İnci damlası şampanya eşliğinde bir kutlama yapıldı. Burada gelenek buymuş her sefer tamamlandığında şampanya ile kutlanıp madalya veya sertifika alıyormuşsunuz. 
Günümüz kısıtlı olduğundan iyi değerlendirmemiz gerekiyordu biz de onu yaptık. Balon keyfinden sonra tura katıldık. Derin kuyu, Ihlara vadisi, Güvercin Vadisi  derken bir çok manastır ve kilise ve 4km yürüme sonunda  yüzümüzde tatlı bir tebessüm yorgun ama mutlu adımlarla tuttuk otelimizin yolunu….

maritsa

maritsa

kapadokya balon

cappadocia

Jacket & T-shirt / The North Face
Pants / Zara
Shoes / Skechers

GOREME CITY TOUR


  Nevşehir’e vardığımız anda başladı içimizdeki huzur…
İki gün tatil neye yeter diye düşünmeye bile fırsatımız olmaksızın otele vardığımızda ilk olarak muhteşem manzarayı altımıza alıp iyi bir kahvaltıdan sonra daldık Göreme sokak aralarına…
Tarihin bize yansıyan tarafını keşfederken büyülenmemek elde değildi  attığım her adımda yaşanmışlığın izlerini sürerken başladı içimdeki yolculuk burada!

İlk olarak kısa bir Göreme şehir turu ardından Açık Hava Müzesine çevirdik rotayı..
M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatı yaşanmış burada. Hemen her kaya bloğunun içinde kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma mekânları var. Bugünkü Göreme Açık Hava Müzesi manastır eğitim sisteminin başlatıldığı yer olarak kabul edilir. 

Kiliseler, 2 tür teknikle boyandığını öğreniyorum sonra. Birincisi, doğrudan doğruya kaya yüzeyi düzeltilerek üzerine yapılan boyama; ikincisi ise, kaya üzerine yapılan secco (tempera) ve fresko tekniği ile yapılan boyama tekniği. Kilisede işlenen konular İncil ve Hz. İsa’nın hayatından alınmıştır.
 Müze’de,  Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise bulunmaktadır.


Cardian / H&M
Shirt & Pants & Bag / ZARA
Shoes / ALDO

CAPPADOCIA

erkek moda blogger

When I try to see many parts of Turkey I usually do it as a holiday trip. When nearly two weeks ago my dear friend Meric (Maritsa) offered me  “let’s go to Cappadocia”, we without hesitation, decided to plan it and we found ourselves on the road suddenly!

Using a few words about Cappadocia I don’ t want to lack many beautiful things to tell about it. I can throw many photographs in to the waste but later I will meet you with many good photographs taken for Cappadocia and tell more about its history for the sake of those who had not yet seen this place when they reached at my age.
Moreover I’m very busy to have its charm now you can imagine how I liked it….
To discover more, click HERE
HTML
As you know when I have opportunity for a small or big holiday I will not come back without any posts about my style. During this short trip to Cappadocia I am before you with Emre Erdemoglu who is the designer of HTML for 2014’s summer creation called “Marine”; especially for the near summer my favorite writings is surely an alternative to my “Marine’s”
See you in another post 
*****
Türkiye’nin bir çok bölgesini elimden geldiğince gerek iş gerek ise tatil ziyareti olarak gezmeye çalışıyorum. Yaklaşık iki hafta önce sevgili Meriç( Maritsa ) bana “hadi Kapadokya’ya gidelim” dediğinde hiç tereddüt etmeden kabul edip bu kısa ama öz tatili planlanlayıp düştük yollara…
Kapadokya hakkında bu posta birkaç cümle kurup yazılacak onca şeyi çürütmek istemiyorum. 
Birçok fotoğraf karesini ne çöpe atmak isterim ne de hala oraları benim gibi bu yaşına kadar görmemiş olanlara belki vesile olur diyerek sonraki paylaşımımda kapadokya ve tarihi hakkında güzel bir post ile karşınızda olmak niyetindeyim. 
Ayrıca şu an için büyüsünün tadını çıkarmakla meşkulum, anlayın artık ne çok keyif almışım 🙂 

HTML
Yaptığım ufak ya da büyük tatil kaçamaklarında muhakkak stil postları yapmadan dönmediğimi biliyorsunuzdur. Bu kısa Kapadokya tatili sırasında da Html markasının tasarımcısı Emre Erdemoğlu, HTML 2014 İlkbahar Yaz “Marin” koleksiyonu ile karşınızdayım.
Özellikle yaza ramak kala benimde en favori yazlıklarım arasında muhakkak bulunan marinlerime alternatif olduğu kesin.
Bir sonraki post’ta görüşmek üzere :))  


GIVEAWAY / HEDİYE ÇEKİLİŞİ

Yeniden bir hediye günü ile herkese merhaba.
Bu sefer ki çekilişimi bahar çekilişi olarak adlandırıyorum ve inanın ki birbirbirinden değerli parçaları sizler için seçtim. 
1: Jeremy Scott imzalı Swatch saat
2: Emre Erdemoğlu imzalı kravat ve kol düğmeleri
3: Niyazi Erdoğan imzalı bileklik
4: Niyazi Erdoğan imzalı zımbalı bileklik
5: Pull & Bear Colored Mirror camlı güneş gözlüğü
6: Puma – Zombie Cat şapka
Eğer sizde bu 6 parçalık hediye setine sahip olmak istiyorsanız altın kuralı iletiyorum.

1:Blogun Google Friend Connect Join This Site /bloğu takip et butonuna tıklayarak izleyici olmak.      
2:Onurollstyle Facebook sayfasını beğenmek.Tık tık.
    3: Onurollstyle Twitter hesabımı takip etmek.Tık tık
4: Onurollstyle İnstagram hesabımı takip etmek  Tık Tık
                      5: Son olarak bu çekilişi facebook veya twitter hesabınızdan birinde  duyurmak.

                       Bunları yaptıktan sonra bu postun altına yorum bırakmayı unutmayın 🙂

                         Not:  Çekiliş 30 Nisan 2014 Saat 20.00 ‘da  tarihinde son bulacaktır.



Primavera

At the time of the changing shell of the nature, I can not restraint myself so I ‘d like to harmonize with season- the spring and its blossoms…
I am bursting with joy while the sun is welcoming us 🙂  the weather hasn’t been very hot yet and I ran into the Zorlu…

As I am pacing back and forth the Eataly İstanbul by singing an İtalian song with my half knowledge İtalian . I am wearing my H&M spring-summer combine with the bag is bought by my dear Ayşe and my Converse shoes…

The spring is my  favourite season, especially April- the time of joy and fun, the nature has used its best tones to paint the trees when the purple clusters and redbuds are accompanied by the tulips which have decorated the green areas near the streets… I love it:)
*****
Doğanın kabuk değiştirdiği bu zamanda ben de tutamam kendimi ve ayak uydurup bahara bir taraftan eşlik edip çiçeklenmek isterim ben de 🙂
İşte yine içim içime sığmadan, havalar tam da ısınmadan, güneş hafiften selam çakarken tepeden attım 
 kendimi  Zorlu’ya ….
Üzerimde H&M ilkbahar – yaz  kombinim,  sırtımda Almanya’dan Ayşe’min hediye aldığı çantam, ayaklarımda Converse ‘lerim, dilimde yarım yamalak italyanca parça ile  voltalıyorum Eataly Istanbul’da…
Güneş yavaş yavaş ısıtırken içimi inceden şarkımı mırıldanıp baharı kutluyorum bir taraftan…
Yılın en sevdiğim zamanlanıdır. Nisan’ın yeri bambaşkadır benim için, çiçekler yeni yeni açmış, yeşilin en güzeli boyamış ağaçları bir taraftan mor salkımlar, erguvanlar  ve yol kenarlarındaki laleler  eşlik ediyor ya işte buna bayılıyorum!