Happy Halloween

31 Ekim Cadılar Bayramı yani Halloween için bizde kamera karşısına geçtik ve bir vampir hikayesi ile karşınızdayız iyi seyirler 🙂

Cadılar Bayramı Tarihçesi

 Cadılar Bayramı’nın kökeni aslen Samhain olarak bilinen kadim Kelt Festivali’dir.Samhain Festivali hasat mevsiminin bitişini kutlamak için gerçekleştirilir. Geleneksel olarak, festival kadim Paganlar tarafından kış için malzemelerin ve malların hazırlanması için kullanılırdı. Eski Gaeller şimdi Cadılar Bayramı olarak bilinen 31 Ekim’in yaşayanlar ve ölüler dünyası arasında bir bağ yarattığına inanırdı. Ölüler kötü niyetli ve tehlikeli kabul edilir; yaşanılan sorunlardan, hastalıklardan ve kötü hasattan onlar sorumlu tutulurdu. Festivalde ateşler yakılır, genellikle kış için öldürülen hayvanların kemikleri bu ateşlerde yakılırdı. Raufun ruhları taklit edebilmek için maskeler ve kostümler giyilirdi.
Maskeler Samhain’den saklanmak için, kapıya bırakılan şekerler onu doyurmak için ve balkabaklarına çizilen yüzler ona tapmak için yapılır. Samhain’in yüzyıllar önce cehenneme gönderildiğine ve bir kere geri geldi mi, diğer şeytanî güçleri uyandırabileceğine inanılır.
Cadılar Bayramı zamanla Hristiyanlığa adapte edilmiş, Azizler Günü‘nün arifesi olarak kabul edilmiş, Pagan kökleri unutturulmaya çalışılmıştır.
31 Ekim Cadılar Bayramı yani Halloween için bizde kamera karşısına geçtik ve bir vampir hikayesi ile karşınızdayız iyi seyirler 🙂


Pap
yon: Onurollstyle
Gömlek: Thierry Mugler
Pantolon : Fabrika
Ceket: Codentry 
Ayakkabı: Hotiç
Elbise: Mango

Photography & Video
http://www.aeyphotography.com/ Ayşe Ebru Yardımcı 

Twitter @ayebyar

 Video çekimi için Öznur Başak ve Vehip Tulga Tuncay’a Teşekkürler.

The TOURIST

To be a tourist in your own city… I guess everyone likes to be on a vacation. What about you? Have you ever been a tourist in your town? As we were thinking about what to do during National Holiday with Ayşe, we thought I should share something rather than “fashion” on my blog. At the first step, we focused on “travelling” and as we’ re located here, we decided to start from İstanbul. Everything was set. Ready, steady, go! Firstly, we styled ourselves as tourists and joined Plan Tours’ City Sightseeing İstanbul Open Top Double Decker Bus Tours to really feel & visit İstanbul which we live in and love deeply. We held on to our earphones with the magical feeling of seeing İstanbul from a different point of view. There was a multi-lingual audio guiding system on the bus in 8 languages including Turkish where we also enjoyed Turkish music in between the commentaries. Tour lasted approximately 2 hours. You may hop off wherever you like to visit one of the highlights of İstanbul and hop on to another bus with the same ticket on the same day. As you see, the ticket is valid for 1 day. You can easily have a marvelous day joining this tour with a Turkish or a foreign friend of yours who comes to visit İstanbul. Welcome to the photos of locals who visit their own town… In brief, buses are there my friend. If you like Ho-Ho 🙂 (hop on – hop off)
Kendi şehrinizde turist olmak… Sanıyorum ki herkes tatil yapmaktan hoşlanır, peki ya siz kendi şehrinizde turist oldunuz mu? Ayşe’yle bu bayram tatilini nasıl geçireceğimize dair konuşurken blogda modanın yanında başka şeyler sunmamız gerektiğine karar verdik… İlk etapta “gezmek” üzerine yoğunlaştık ve madem İstanbul’dayız, buradan başlayalım diye düşündük. Kadro tamam Öncelikle kendimize turist görünümü verip yaşadığımız ve kalpten sevdiğimiz İstanbul’u bir turist gibi gezmek için Plan Tours Citysightseeing turlarına katılmaya karar verdik. Sultanahmet Meydanı’ndaki yerinde soluğu aldık. İstanbul’un büyüsünü başka bir açıdan görmenin verdiği heyecanla ikimiz de kulaklıklarımıza sarıldık. Türkçe dahil 8 dilde yayın yapılıyor, aralıklı Türkçe müzikler ile keşfin tadına varıyorsunuz. Tur yaklaşık 2 saat sürüyor, belli duraklarda inip, gezip, sıradaki otobüsle devam edebiliyorsunuz; yani bilet tüm bir gün geçerli! İstanbul’a tatile gelmiş yerli veya yabancı bir arkadaşınızı gezdirebilirsiniz, hem kendinize hem de onlara süper bir gün yaşatabilirsiniz. Buyrun kendi kentinde turist olmuş insanların hallerine… Özetle; otobüs orada işte arkadaşım, isteyen biner, isteyen iner bizden söylemesi :)))



Papyon & Ceket Onurollstyle
Gömlek: H&M 
Gözlük: RAY-BAN
Pantolon : Zara
Çanta: Italya 
Şapka:  H&M
Ayakkabı:  H&M
Kulaklık : Benetton
Plan Tour Citysightseeing

Photography & Styling

http://www.aeyphotography.com/ Ayşe Ebru Yardımcı 
Twitter @ayebyar

Blogger Diaries



Geçen gün oturduk; nasıl başladık, neler yaptik, zaman nasıl geçti, neleri geride bıraktık, nerelere ilerledik diye bakmaya basladık, arşivler dijital olsa da tozlu raflarda evrak ararcasına sıkıldık. “Biz sıkılıyorsak bizi mutlu eden işleri ararken, insanlar hayli hayli sıkılabilir, öyle bir şey yapalım ki geçmişi zevkle izleyelim, izletelim” dedik. Umarım siz de aynı zevkle izlersiniz…






İstanbul Fashion Week



Herkese Merhaba,

Benim için İFW bu yıl oldukça güzel geçtiğini öncelikle belirtmek isterim. birbirinden güzel koleksiyonları izlerken yerimden hop oturup hop zıpladım. 4 gün süren İstanbul Fashion Week’i sizin için gün gün ayırıp küçük notlar ile pekiştirdim keyifli okumalar sevgiler Onur








İFW 10 Ekim 2012
1. gün



Karma 1

Nihan Peker
Nihan Peker “Beyazlık Raporu” ismini verdiği koleksiyonunda, minimal bir çizgi kullanarak turuncu ve beyazın tonlarıyla oynuyor ve dokuların önemini vurguluyor.
Songül Cabacı
Songül Cabacı ise “Persona” adını taşıyan koleksiyonunda yine beyazın asaletinden vazgeçmeden onu güçlü bir kimliğe büründürmüş. Ceket ve pantolonların ağırlıkta bulunduğu tasarımlar, kendini keşfe çıkan güçlü kadınlara bir övgü niteliğinde.
Ayhan Yetkin
Ayhan Yetgin’in kullandığı metal ve vida detayları ile demir çerçeveli çantalar en ilgi çeken parçalar arasındaydı.  Tulumların sıklıkla görüldüğü defileden bir diğer enteresan detay ise ismi. Yetgin’in “Ölüm Çizgisi” ismini verdiği koleksiyon başlangıç ve son arasındaki mekanikleşmeyi anlatıyor.




Şafak Tokur
 “3” adını verdiği sıra dışı koleksiyonunda deniz, bağlama ve zaman temalarını alışkın olmadığımız şekillerde kullandı. Kafalarına bağlama geçirmiş mankenler defilenin en ilgi çekici kısmını oluşturdu.

Günseli Turkay

Desenlerin ön planda olduğu koleksiyonun öne çıkan özelliği giyilebilir parçaların oluşuydu. Kuş desenleri, asimetrik elbiseler, şifonlar ve uçuşan kumaşlar yazı hatırlatan hafiflik hissinin hakkını verdi. Beyaz, su yeşili ve turuncu defilenin ön plana çıkan renkleri arasındaydı.

Çiğdem Akın
Metal detayların, tül ve payetlerin konsepte uygun olarak koleksiyonda kullanılmasının akıllıca olduğu görülüyor. Toprak tonların koleksiyona renk kattığı defile, adeta bir defile olmaktan çıkıyor ve Cirque de Soleil’in dansçılarından olan İlhan Karabacak’la beraber muhteşem bir şova dönüşüyor.


 Dilek Hanif
Pastel tonların vurgulandığı koleksiyonda dantel ve şifon ön plandayken rahat ve modern çizgideki salaş tulumlar en önemli parçalar arasındaydı.

Atıl Kutoğlu
Kadın bedenini iyi tanıyan, kullandığı kalıplarla bunu her fırsatta vurgulayan tasarımcı, birbiriyle yan yana geldiğinde mükemmel bir uyum içinde olan renklerle günlük hayatta erkek tasarımlarıyla da erkek dünyasına başarılı bir giriş yaptı. 


İFW 11 Ekim 20122. gün



Niyazi Erdoğan
İstanbul Fashion Week’in ikinci günü Niyazi Erdoğan’ın erkek koleksiyonunu tanıttığı defileyle start verdi. Tasarımcının koleksiyonunda çizgililer, desenli gömlekler ve şortlar dikkat çekenler arasındaydı.

Deniz Kaprol
Code Of Life/Yaşamın Şifresi” koleksiyonu ile 2012 yılının ilk takı defilesi

Nihan Buruk
Bej, krem ve beyazın yoğun olduğu koleksiyonda, tekdüzeliği yıkan kahverengi tonlarında çizgiler ve renk blokları kıyafetleri süslüyordu. Kısa elbiseler kol ve etek sonu detaylarıyla süslenirken, uzun elbiselerde diz hizasından itibaren büyük volanlar göz alıyordu.

Erol Albayrak
Koleksiyonda toprak tonları, şarap kırmızısı, zümrüt yeşili, kum grisi ve deniz mavisi tonları kullanılmış. Yılan derisi, çizgiler, desenler, mayokiniler, kloş ve kabarık etekler, şifon gömlekler göze çarpan parçalardan. Tülin Şahin’in giydiği somon gece kıyafeti bir hayli dikkat çekiciydi. Kapanışta Özge Ulusoy’un giydiği siyah beyaz iki parçadan oluşan gece elbisesinin eteklerindeki Eros motifleri dikkat çekiyordu.



Simay Bülbül
Bir uzakdoğu kadınının Zen yolculuğunda kendi ben’ine ulaşması; geçmişin, şimdinin ve geleceğin yolculuğunda hayat ve gerçeğin özünü arayaşının hikayesi bu koleksiyonda hayat buluyor.


Özlem Kaya
Kapitone kumaşlar ve modellerin taktığı file gözlükler dikkat çekti. Siyah ve beyaz rengin hakim olduğu koleksiyonda yarısı şeffaf olan sivri burunlu siyah ayakkabılar büyük beğeni topladı.


Mehtap Elaidi
Beyaz, su yeşili, kırmızı ve pembe renklerinden oluşan koleksiyonda desenler, kalem etekler, yüksek beller, bermudalar, gömlek elbiseler göze çarpan detaylardan.


Stüdyo Kaprol
İlkbahar-Yaz sezonu defilesi  adına genç tasarımcıların yapmış olduğu mükemmel tasarımlarla oldukça farklı bir izlenim bıraktı. Genç tasarımcıların belirlediği fosfor yeşili rengini ayakkabılarda, şapkalarda, yağmurluklarda kullanarak belli ki dikkatimizi belirli bir yöne çekmeyi başardı.


İFW 12 Ekim 2012
3. gün




Karma 2
Selim Baklacı
 “Işıltı Her Yerde” adlı koleksiyonuyla beyaz ve bej renklerine tezat giden yeşillerle değişik bir duruş sergiliyordu. Spor parçaların da yer aldığı koleksiyonda parlak, kapüşonlu kıyafetler, yeşil pullu pantolonlar ve yırtmaçlı beyaz elbiseler birbirlerine zıt bir görüntü sergiliyordu


Nil Kandemi
“İki Kişilik Oda” adını verdiği koleksiyonunda “kumaşlar dilsiz bir dil konuşuyorlar” diyerek onların sesine kulak vermiş. Soft pembelerin hakim olduğu kıyafetleri yüksek topuklar tamamlamış. 
Selma State
“Duality” ismini verdiği koleksiyonunda Grease müzikleri eşliğinde sahneye çıkan modellerle farklı bir enerjiye sahip olduğunu kanıtlamak ister gibiydi. Koleksiyonunun en çarpıcı yanı şüphesiz farklı şapkalarıydı. 
 İpek Tohumcu
Osmanlı motifleri ve Antakya mozaiklerinden aldığı ilhamla, koleksiyonunda genç ve asil hanımlara gönderme yaptı. 

Aslı Güler
Şehir Romantizmi” ismini verdiği koleksiyonu hem romantik hem feminen hem de eğlenceli. Tam bir İlkbahar – Yaz kadınını anlatan çiçekler, pasteller, neonlar, fileler, danteller, satenler, şifonlar kullanılmış. Neon pembe ve oranj vurucu detaylardayken, siyah ve ekru dengeleyici renklerden. 


Nejla Güvenç
NEJ, ışığını renklere görefarklı yansıtabilen ‘Opal Sun’ dan alıyor. Koleksiyonun renk skalası oldukça geniş. Siyah, mavi, fuşya, taba ve tonları koleksiyona hayat veriyor.

Soul by Özgür Masur
Koleksiyonda ipek, koton ve viscon kumaşlar kullanılmıştı. Beyazla parlak kırmızı, yeşil ve sarının iç içe geçtiği parçalar insan ruhunun iki zıt yanını simgeler nitelikteydi.

Tuvana Büyükçınar

“Tuvanam” 2013 ilkbahar yaz koleksiyonunda, deri, şifon ve metalik detaylar dikkat çekiyor. Siyah, mavi, beyaz, yeşil, kırmızı ve dore renginin kullanıldığı koleksiyonda, kısa şortlar, bol kesim pantolonlar, şifon etekler ve metalik elbiseler yer alıyor.

adl + Cengiz Abazoğlu

“Deep Dream” koleksiyonu Siyah ve beyazın hakim olduğu beach wear mayo ve bikiniler ile başlayan defilede, doğanın en güzel renkleri dışında, mercan desenleri ve detayları göze çarpıyor. Mor, kırmızı, tukuvaz, beyaz ve pudra renkleri ile kadınlarda huzur, zerafet, şıklık ve seksiliği ön plana çıkarıyor. 

Zeynep Tosun


“The Hen” ismini verdiği koleksiyonu beyaz ve siyah’ın yanısıra açık toprak tonlarına ağırlık verdi. Kalem etekler ve işleme detayları koleksiyonun öne çıkan detayları arasında.





İFW 13 Ekim 2012

4. gün




Karma 3
Emre Erdemoğlu


Planör adını verdiği koleksiyonunda fantastik bir yaşam öyküsünün kostümlere anlatımını bizlere sundu. 

Tuba Benian 

‘Bir Günlük Yaşam’ adını verdiği koleksiyonunda başarılı tasarımcı kelebeğin görsel zenginliğinden ve dokusundan etkilenerek ipek, şifon ve saten gibi ipek türevi kumaşlar kullanmış.

Ayşe Deniz Yeğin

‘Küp’. Çizgilerin enerjisini kullanan tasarımcı koleksiyonunda gri ve tonlarına yer vermiş. Küpler asıl temayı oluştururken, koleksiyonun aslında ritmini çizgiler çizgiler sağlıyor. 


 Jale Hürdoğan

Yeşil renkle açılan defile beyaz renkel devam etti. Beyaz, siyah, vizon, yeşil, fuşya renklerinden oluşan defilede payetli kumaşlar, danteller, sulu boya desenleriyle koleksiyonunu tanıttı.



Hakan Akkaya


2013 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu’nu tanıtan tasarımcı, şehirli erkek imajını yeniden ele alarak, hem klasik hem de cesur erkeği podyumlarda sergiledi.

Gamze Saraçoğlu
ilhamını ihtişamını kaybetmeyen zamansız şehirlerden ve bu şehirlerin kadınlardan almış. Koleksiyonun ana renkleri Metalik mavi, metalik gri, ekru, haki’den oluşuyor. 

Gül Ağış
Gül Ağış’ın koleksiyonundaki desenler bizzat kendi çektiği fotoğrafların kumaşa basılmasından oluşuyor. 



moda cadısı,moda blogları,türk moda blogları,moda blogları platformu,off ne giysem,iconjane,deniz berdan,moda bloggerları,maritsa, onurollstyle, erkek moda blogları, kubilay sakarya, ufuk onur tapan, can direkli, 2012 moda blogger, bumerang en tarz blog onurollstyle


SENSATİON WHİTE

Sensation White 

Bildiğiniz gibi 3 Ekim‘de Ataköy Atletizm Arena‘da Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Sensation Partisi var ve bu partinin en büyük özelliği ise beyaz giyinme zorunluluğunun olması…
Bende bir moda bloggerı olarak şimdiden parti için bir şeyler tasarlamak için kolları sıvadım ve gördüğünüz kedi desenli gömleğimi yaptım. Benim sensation hazırlığım sürdüğü şu günlerde size biraz parti ile alakalı ufak bilgiler vermek isterim.

Öncelikle Sensation’ın yıllardır yapıldığı ülkelerde Sensation yaklaştığı tarihlerde mağazalarda beyaz ürünler öne çıkarılıyormuş. Bizde böyle bir durum henüz yok ve önümüzdeki senelerde olabileceğini düşünüyorum.

Sensation’da sadece beyaz kıyafet bulmak değil, bu beyaz kıyafetleri nasıl giyeceğimiz de başlı başına bir sorun.


Türkiye’de bu sene gerçekleşecek şovun teması Wicked Wonderland. Sırayla sahne alacak DJ’ler aslında bir hikaye anlatıyorlar. Alice In Wonderland’den tanıdığımız Alice’in hikayesinin müzik, dans ve görsel şovlarla bir yeniden yorumlanması gibi,  Müzik türü House (trans veya elektronik değil). Madonna konseri gibi dev bir prodüksiyon (yurt dışından tam 82 tır geliyor!), görsel bir şov, cirque du soleil gibi akrobasi de içeriyor, tiyatral bir yanı da var. Bir yandan da çok iyi DJ’lerin çaldığı bir müzik ve dans etkinliği. Sensation o gece düzenlendiği arenayı dev bir gece kulübü haline getiriyor, ama standartlardan ve kaliteden ödün vermeden. Her şey Sensation standartlarına ve yönetmeliklerine uygun düzenleniyor.
















Sensation’ın Tarihi:

İlki 2000 senesinde Amsterdam’da düzenlenen Sensation’da beyaz giyme zorunluluğu yoktu. Bir sonraki sene organizatörlerden Duncan Stutterheim’ın kardeşi Miles bir trafik kazasında vefat ediyor. Duncan, tıpkı siyah giyerek yas tutmak yerine beyaz giyerek Miles’ın hayatını kutladıkları cenaze töreninde olduğu gibi, Sensation’a gelen katılımcılardan beyaz giyinmelerini rica ediyor ama bunu bir zorunluluk olarak tutmuyor. O sene partiye katılanların yarısından fazlası beyaz giymiş. Ertesi senelerde bu sayı giderek artmış ve sonunda beyaz bir ‘dress code’ olarak kalmış. Bunda ışıklar altında bembeyaz giyinmiş izleyicilerin harika bir görüntü oluşturmasının payı da büyük. Sensation’da beyaz giyerek şovun bir parçası oluyor.


Şu anki dress code giyilecek kıyafetin %80’inin beyaz olması gerektiğini söylüyor. T-shirt, pantolon, etek, şort ya da elbise %80 beyaz olmalı. Erkeklerde atlete izin verilmiyor:) Ayakkabı, kemer, çanta gibi aksesuarlar renkli olabiliyor. Sensation katılımcıları da ya giydikleri beyaz giysinin modeliyle ya da farklı renklerdeki aksesuarlarıyla farklılaşıyorlar. Kendi kıyafetini, melek kanatlarını tasarlayanlar oluyor, çılgın renkte ojeler, şapkalar aklına ne gelirse böyle kişisel bir imzalar atmakta  mümkün.

Partide görüşmek üzere 🙂 



 Gömlek: Onurollstyle (kendi tasarımım)
Pantolon: Zara
Çanta: Moleskine
Ayakkbı : H&M




Photography

http://www.aeyphotography.com/ Ayşe Ebru Yardımcı
Twitter @ayebyar



Onuroll’s Accessories



Merhaba öncelikle herkese iyi hafta sonları  dilerim. Artık kendi tasarımlarımın olacağı yeni bir marka üzerine çalışmalara başladım, bu tasarımlar arasında en çok erkekler için bir şeyler yapma hevesindeyim. T-shirt, gömlek papyon ve bileklikler Onuroll’s Accessories ‘ın çıkış noktası olacak ve hepinizin bildiği bir internet alışveriş sitesinden satılacak. Hazırladığım iki demo papyon ile karşınızdayım görüşmek üzere 🙂



UN GIORNO

Bir blogger’ın güne başlaması…

Herkese Merhaba,
Yine keyifli bir post’u yayınlarken çok mutluyum. Ayşe’nin yaratıcı zekası sayesinde her geçen daha da keyifli  postları sizinle buluşturuyoruz. 
Bu postun hikayesi fotoğraflardan anlayacağınız gibi benim yeni bir güne başlama hikayem, blog yazmaya başladığımdan beri Ayşe ve benim önemsediğimiz tek önemli konu buydu. Hikayesi olan fotoğraflar olsun izleyiciye kesinlikle bir şeyler anlatsın. Umarım bunu başarıyoruz ve sizin keyif alarak takip ettiğiniz bir blog oluyoruzdur.

Bu arada ufak bir hatırlatma! fotoğraf karelerine iyi bakın detaylar onların içinde:)

Onur EROL


Atlet: INTIMISSIMI

İç Çamaşırı: H&M – David BECKHAM

Saat : GUESSGözlük: RAY-BAN

Gömlek: FABRIKA

Pantolon : CODENTRY

Parfüm: BULGARI AQUA

Duş ürünleri: DOVE MEN, ARKO, GİLLETTE



Photography & Styling

http://www.aeyphotography.com/ Ayşe Ebru Yardımcı 
Twitter @ayebyar